2009. okt 01.

beindult a suli, nincs megállás:)

írta: connor o reilly
beindult a suli, nincs megállás:)

A héten már majdnem minden órám meg volt tartva. Ma bent voltam 10-től fél 8-ig. Ha valamelyik előadás tetszik a diákságnak, akkor tapsolunk.:) Pesten ez nem jellemző. Az előadások egyébként többnyire érdekesek. A termek nagyon jól felszereltek. Mindenhol alap a klíma, a projektor, a hangfalak. A nagy különbség még a pesti és az itteni órák között, hogy itt nem beszélget igazán senki. Csönd van végig, még ha olykor unalmas is az óra. Pesten előadásokon gyakran megy a dumálás. Ma két óra között elmentünk megnézni egy építészeti kiállítást bent a suliban. Makettek voltak kiállítva, egy bizonyos Mamoru Kawaguchi munkái és mivel pont ő is itt volt, körbevezetett minket, kommentárral megtűzdelve. Az ő nevéhez fűződik egyébként Japánban és keleten a legtöbb sportcsarnok megtervezése!  Készített olimpiákra is nagy stadionokat. Nagy muksó az öreg!

Az órarend egyébként úgy van, hogy a legkorábbi órám 10-kor kezdődik, de van, hogy csak délben, és eltartanak akár 8-ig is. A lényeg, hogy lehet aludni délelőtt. Mivel sok dolgot lazán kezelnek a spanyolok, vagyis ráérősen, ezt várják el visszafelé is, ezáltal semmin nem aggódnak. Sem a suliban, sem a város többi részén. A hozzáállásuk előszőr furcsának tűnik, aztán pár hét után már teljesen normális. Sokkal könnyedebben élnek ezáltal. Nem rágódnak minden apróságon. Az élet ugyanúgy zajlik mint bárhol, csak nyugodtabban. A kocsik nem dudálnak fél méterenként meg satöbbi.

A biciklim 3. utazásom alkalmával megadta magát. Lejött a pedálja, és mivel a hajtókar menete ment tönkre, nem egyszerű megjavíttatni. Jobban mondva, sehol nem akarták kicserélni eddig, bárhova vittem is.

Más téma: Sok utcában egymás mellé is beállnak kocsikkal, a kéziféket ilyenkor nem húzzák be, tehát lehet egymásnak tolatgatni...:)YEAH!!! Néhány haléktalan(kinézetre nem azok egyébként) azzal bizniszel, hogy amikor látja, hogy az egyik autótulajdonos el akar menni, odébbtologatja a többi kocsit, hogy a sajátjával kiférjen az adott sofőr. Meg segít beállni más sofőröknek a parkolóba. Aztán, hogy mindezért kap e pénzt, az már a sofőrön múlik.

 

Szólj hozzá