2009. dec 31.

20 fokos Karácsony!

írta: connor o reilly
20 fokos Karácsony!

Majd egy héttel karácsony után leírom a történteket. Mivel nagyon drága volt a repjegy karácsony környékén, sokan nem tudtunk hazamenni. Így a mi lakásunkba töltöttük az ünnepeket. Elena, Gergő, Ervin, Amat és Én. Persze a képeken is látszik, hogy jónéhányan csatlakoztak is egy-egy napra. Karácsonyfánk nem volt, ami errefelé egyáltalán nem szokás, nem is lehet venni sehol. Műfenyőt állítanak úgy tudom. 

24.-e:  Átjött a csapat, összeírtuk, hogy ki mit főz, és elmentünk megvenni az alkatrészeket. Szenteste Elena mutatta meg mit tanult Olaszországban főzés tekintetében. Tésztát főzőtt, hozzá koktélparadicsomot, meg mozzarella sajtot tett olivaolajjal. Mi vártuk hozzá a szószt vagy valamit, de rájöttünk, hogy azt nélkülöznünk kell. Ervin véletlenül el is szólta magát, ami után elég kínos nevetés kezdődött, pláne, hogy Gergő nem bírta abbahagyni vagy 20 percig...Ezek után Gergő megmutatta milyen is a magyar palacsinta. A 10.-től már egész jók lettek, úgyhogy mindenki lakmározott belűle. A forralt bor társaságát mindhárom nap élveztük, bár éppen nagy hideg nem volt, de azért jól esett. (Ünnepekre visszatért a jó idő, amit a spanyolok se nagyon értenek. Mert már több mint egy hete napközben 20 fok van, vagy néha felette. Úgyhogy a teraszos pólóban ücsörgés elég jól megy.) A palacsintázás előtt még megérkezett Betti a magyar küldöttmény oszlopos tagja, majd Amat tesójai leptek meg minket. Onnantól leginkább spanyolul beszélgettünk. Itt aludt Elena, Betti, Gergő, Ervin, úgyhogy a telt ház táblát ki is tettük a lakásra.

25.-e: E napon én voltam az ételfelelős. El is készítettem jól bevált Indiai levesemet, ami megintcsak jól sikerült. Hozott Gergő hazai pálinkát. Még annó Seres Gabitól kaptam én is egy hazait, és egy ünnepi napra vártam elfogyasztásával (A páleszt mi csak úgy hívjuk hogy "hungarian spirit=magyar lélek"). Gergőé szerintem gyanúsan körte volt. Az enyém barack, barack ágyon, jó koncentrált ízekkel, illatokkal. Átjött később Gergő olasz lakótársa és annak tesója. Elég laza figurák, s általuk 4:3-ra szépítettek az olaszok. Sajnos nem fociban, hanem látszámban...Miután elmentek, megjött Louis, Betti spanyol barátja, akivel még annó a borfesztiválon találkoztam. Méretre szabott magasságához, méretre szabott testfelépítés párosul. Ez az egyik közös képen is látszik,, ahogy mellettem áll. Azonban ha ehhez hozzáveszzük, hogy futva aligha érne utól, akkor 1:0 a javamra egy rendőrrel szemben!:) Mindhárom nap kísérője volt a zene. Gyorsan még a Csendes éjt is megtanultam játszani.

26.-a: Délután megnéztük a "Szerelmünk lapjait" Ervinnel meg Gergővel. Romantikáztunk összebújva, ahogy illik. Majd következett a Gergőék és Amat napja a főzés tekintetében. A magyar menü hogymaleves volt sajttal, Amat pedig egy "Jászá" nevezetű Szenegáli finomságot kreált. Mindkettő igen jól sikerült, úgyhogy senki sem maradt éhes. Elena még egy katalán pudingot bevetett, hogy legyen valami desszert is. Vendégek e napon nem látogattak minket. Viszonylag korán nyugovóra tértünk, mert kicst elfáradt a társaság a harmadik napra. Eltelt tehát a karácsony. Azért nem volt olyan jó mint otthon, de hát ez van, most meg már 31.-e van, úgyhogy Gergőékhez megyünk át, utána meg elvileg a Balck Note-ba lesz egy olcsó buli.(Állítólag 50 eurónál kezdődnek a belépők mindenfelé. A Black Note-ba viszont csak 10.) A Valenciaiak amúgy szilveszterkor elmennek a környékbeli falvakba valami cimborához, és ott csinálnak bulit) Szilveszter=Nochevieja

Képek: http://picasaweb.google.com/hesza123

Egy kiváló spanyol zene Fito y Fitipaldistól: https://www.youtube.com/watch?v=RGrhzB-5S7E

Szólj hozzá