2009. sze 23.

Startolás a suliban!

írta: connor o reilly
Startolás a suliban!

Hétfőn meg is volt az első órám, szakmai angol. Ma folytatódott "Industrial food and agricultural processes"-el, ahol élelmiszeripari és mezőgazdasági folyamatokról tanulunk. Az eddigi tanárok nagyon jól beszélnek angolul. Az órák érthetőek. Úgy néz ki lesz 7 tárgyam, de mivel most már 4 tanszéken fogom őket tanulni, nem olyan egyszerű elintézni. Nem igazolják vissza a jelentkezéseket túl gyorsan a tanszékek.De úgy néz ki, lesz környezetvédelem órám, logisztikával foglalkozó, spanyolom, meg egy két mérnököknek való csemege.

A suli salátabárjában 2.40-ért lehet nagy adag salátát kapni, ma azt ettem. Vettem ma a biciklimhez lakatot, meg egy esernyőt, azt nem a biciklihez.:)

Más téma: Egyik nap későn értem haza és a többiek aludtak, másnap az egyik német lány a Nadine ki volt rám akadva, hogy milyen hangos vagyok. Két napra rá elmondta, hogy mi volt a baja! Az, hogy lehúztam a szobámban a redőnyt és, hogy a konyhában elmosogattam egy tányért, amitől beindtult a bojler és hogy ne csináljak ilyeneket többé, mert ő mindig felkel...

Írok egy kicsit az itt élő népcsoportokról: Sok a palesztín, akik általában vagy internettel és telefonnal, vagy Kebab árusítással bizniszelnek. Van elég sok afrikai bevándorló, akik kb. csak napszemüveget meg kalapot árulnak mindenfelé a városban. Még a kocsmákba és kajáldákba is bemennek. Van elég sok bolíviai akik csak úgy vannak, de vasárnaponként az egyik parkban focimeccset rendeznek bolívia kajafőzéssel egybekötve amiből egyébként bárki vehet. Van egy cigánynegyed is, ahogy látom nem csak Magyarországon. Hajléktalant még nem sokat láttam, jobban mondva keveset. Sajnos Pesten lassan nagyvárost lehetne nekik építeni...

Ja még pár infó: Valenciában biodízellel mennek a buszok! Mindet mozgássérültek is használhatják, csakúgy mint a járdákat mert azok is mozgássérült-barát módszerrel vannak kialakítva. Az EU-t náluk másként értelmezik jó sok dologban. Sok pénzt költenek szobrokra, művészeti létesítményekre, parkokra, ezáltal könyebbé, kényelmesebbé, egészségesebbé teszik az emberek életét. Régen egy nagy folyó szelte ketté a várost, ami már kiszáradt, helyén most végig parkok és remekreszabott épületek találhatók. Tehát tulajdonképpen Valencia maga egy nagy park!:)  Amik egyébként tiszták is, egyedül a kutyák sz...nak és p...nak oda a járdákra, aminek köszönhetően a melegben elég büdös van némely utcában.

Mára ennyi...

Szólj hozzá