2009. sze 18.

ezisazis

írta: connor o reilly
ezisazis

Szerencsésen hazaértünk a buliból. Nagy party volt, sok-sok erasmusossal. Mindenki kapott a bejáratnál egy matricát, országa zászlójával, és azt kellett kiragasztani valahová.

Így aztán sikerült találkozni egy honfitársal. Az italok drágák, úgyhogy nem érdemes buliban inni. Hazafelé nem igazán tudtuk, hogy jutunk éjszakaival, így Giulia leintett egy taxist, ami 6 euróba került.
Most tűnt fel, hogy errefelé nincsenek csuklósbuszok, de nincs is rá szükség mert mindenki felfér a fedélzetre.
Bakó Jancsi már 4 napja szállást keres és nem talál, de nem adja fel és robotol minden nap, remélem előbb utóbb, talál valami szobát.
Reggel bementem a suliba, elkészült a bankkártyám ami egyben feljogosít mindenféle kedvezményre is, egyből el is mentem venni bérletet, ami nem is olyan egyszerű ahogy gondoltam. Kell egy igazolványkép, egy útlevélfénymásolat és egy bankkártyafénymásolat. Szóval ha minden jól megy, holnap tudok végre venni.
 
Egy kicsit írok a suliról ha még nem tettem volna: Az UPV hatalmas területen fekszik, ha véletlenül karantént húznának fel valami járvány miatt, akkor sem lenne probléma, mert minden megtalálható ami a túléléshez szükséges. Van bank, fordrászat, külön épület a diákok szórakozásához, pizzéria, kajáldák, ruhabolt, könyvesbolt, meg mindenféle egyéb. Van egy nagy foci és amerikai foci pálya is igencsak komoly világításrendszerrel.
Nagyon sok a pálmafa, sok a zöld, lehet jókat piknikezni satöbbi satöbbi...
 
A pizzériában ettem ma 4 euróért menüt, ami egész jó árnak számít. Ma elmentünk délután strandolni, de mire odaértünk elég felhős lett az ég. Azért fürödtünk egy jót.
Most pedig olasz kaja készül a konyhában, Spaghetti a la Carbonara Giulia jóvoltából. A tegnapi olasz gyerek is átjön, meg csatlakoznak a német lakótársak, akik kezdenek végre lakótárs látszatát adni, hogy velünk laknak.
Közben újra elkezdett esni...
Ja, Jancsi talált szobát, úgyhogy most boldog.
Szólj hozzá